
dimarts, 1 de juny del 2010
OVNI (Objecte Volador No Identificat)
La definició d'OVNI és molt senzilla. Es refereix a qualsevol objecte volador o fenomen que no es pugui identificar per l'observador. Molts estudis, però, diuen que aquests 'OVNIS' després de les investigacions són generalment identificats. Només ens alguns casos concrets podem parlar d'OVNIS.

Molta gent associa la paraula OVNI amb altres termes com espai, extraterrestre o platet volador. Cal tenir present que pot ser qualsevol cosa voladora que no pugui estar identificada, i que per creure en els OVNIS, no cal creure que hi han afers extraterrestres darrere.
Si mai voleu anar a veure OVNIS, un dels millors llocs i que tenim aprop és la muntanya de Montserrat. Diuen que cada dia número onze del mes molts aficionats pujen a la muntanya (majoritàriament de nit) i observen el cel molt atentament.
Imatge del què seria el típic OVNI:

PARAPENT

Al contrari del què molta gent pensa, el pilot no salta des d'una muntanya, d'un penyasegat o d'un avió, com en el cas d'un paracaigudes, sinó que s'enlaira des d'un punt elevat del relleu amb un mínim de desnivell que permeti tenir una altura mínima suficient per enllacar corrents ascendents que prolonguen el vol durant hores. Un parapent no està dissenyat per suportar una obertura sobtada com ara un paracaigudes i l'enlairament es fa de forma suau i des del terra.
dilluns, 31 de maig del 2010
GLIDER (Flight without engine)

At the beginning of the flight are driven by an airplane using a cable, which is expulsed when reach the required height. After the plane landed and the glider is released, taking advantage of areas with hot air for not losing height and continue flying.
The practice is often called gliding. Some gliders, known as motor gliders are used for gliding and soaring as well, but have engines which can, in some cases, be used for take-off or for extending a flight. Gliders have also been used for military purposes and for research.
A glider's competition:
COET


Els combustibles usats en els coets són naturals i diversos. Des de derivats del petroli com el querosè fins a productes com l’ hidrogen líquid. També han de portar un producte oxidant en quantitat necessària per poder cremar el combustible. Al conjunt de combustible i oxidant d’un coet s’anomena propergol. La massa del propergol acostuma a representar

Usos dels coets:
- ús militar
- ús civil
El primer cop que va ser utilitzat va ser al 1232 a la Xina.
dijous, 27 de maig del 2010
HELICOPTER

SOLAR IMPULSE
Solar impulse no és un avió, sinó que és un projecte per a construir-ne un que només utilitzi l'energia solar per volar tant de dia, com de nit. Aquest projecte està dirigit per Bertrand Piccard y André Borschberg. El pes de l'avió serà de 1500 kg i les seves ales tindràn una envergadura de 61 metres, degut a la gran superficie que es requereix per instal·lar les cèl·lules fotovoltaiques.
El projecte aspira a aconseguir donar la volta al món en aquesta aeronau sense fer cap escala i mitjançant energies renovables i combustible fòssil l'any 2011. Va començar l'any 2005 amb un cost previst de 90 milions de dòlars i els primers vols es van realitzar l'any 2009.
Us deixem amb un vídeo del primer vol realitzat:
dilluns, 17 de maig del 2010
AVIÓ

Un avió és una aeronau més pesada que l'aire capaç de volar per l'atmosfera. Conté un cos, en la part frontal del qual es troba la cabina de comandament i a la part restant del cos hi viatgen passatgers o càrrega, unes ales que sostenten l'avió a l'aire, i una cua que en permet una millor maniobrabilitat i estabilitat.

Per l'ús a que es destinen es poden classificar en avions de passatgers, de càrrega, militars (caces, bombarders, espia...), d'acrobàcia, apagafocs, etc.. Pot estar propulsat per un o més motors, situats al cos o a les ales de l'avió segons el model, o bé no tenir motor (en aquest cas l'avió és un planador).
Parts de l'avió:
-ALA: És una superfície que sostenta l'avió en l'aire a causa de l'efecte aerodinàmic i contraresta l'acció de la gravetat. A les ales també es troben els compartiments de combustible. N' hi ha diversos tipus: Simitarra, delta, doble delta, canard, fletxa, fletxa invertida, gavina.
-BUC: És el cos de l'avió en el qual es troben la cabina de passatgers i la de comandaments i els compartiments de càrrega. El seu principi de funcionament es basa en la força aerodinàmica que actua sobre les ales.
-SISTEMES DE CONTROL: Són totes les parts mòbils de l'avió que en ser utilitzades canviant-les de posició, provocaran un efecte aerodinàmic.
-GRUP MOTOPROPULSOR: Són els motors que té l'avió per obtenir la propulsió que requereix per seguir un curs frontal, contrarestant l'efecte del vent.
-TREN D'ATERRATGE: Són uns dispositius mòbils i retràctils de l'aeronau que serveixen per evitar que la part inferior tingui contacte amb la superfície terrestre.

DIRIGIBLE

Una de les principals marques de dirigibles és Zèppelin, que construeix aeronaus rígides.
Les aeronaus es classifiquen en:
-Rígides: Tenen plens esquelets interns però van desaparèixer de la circulació i el transport a causa d'uns quants accidents importants durant la primera meitat del segle XX.
-Semirígides: Són una mica més grans i tenen forma de suport intern.
-No rígides: Són els globus, aeronaus petites sense esquelets interns.

El dirigible era la primera aeronau que podia controlar el vol, però aixó també tenia els seus desavantatges. L'hidrogen, un dels gasos més inflamables del món,
tenia el perill de la seva combustió i causava molta inseguretat
Tot i que avui en dia encara s'utilitzen, només es fan servir en certes aplicacions.
dimarts, 4 de maig del 2010
GLOBUS DE GAS

També es coneix com a charlière pel seu inventor Jacques Charles. És un globus format per una funda prima i tensa, feta de làtex o teixit de seda amb hule, per exemple. És omplert amb gas, que crea una densitat inferior a la de l'aire que envolta el globus i per tant crea empenyiment aerostàtic. Per aquest gas, s'utilitzen principalment l'hidrogen i l'heli, però normalment es prefereix l'heli, ja que és el gas noble més lleuger i no és inflamable.
El primer globus de gas va realitzar el seu primer vol al 1789. Per sort, no portava passatgers, ja que es va rebentar quan va arribar a una altitud massa alta. Al cap d'uns mesos, es va realitzar el primer vol tripulat. Els globus de gas van ser populars un temps, fins la aparició del vol amb motor. Els globus de gas podien volar més alt i més ràpid que els d'aire calent, però eren més perillosos a causa de la gran quantitat de hidrogen inflamable que portaven dins.
LLEVANT (Unmanned Aerial Vehicle)

Hi ha molta varietat de formes, mides, configuracions i característiques en el disseny dels UAV.
Antigament els UAV eren simplement avions pilotats remotament, però cada vegada més s'està utilitzant el control autònom dels UAV. S'han creat dos tipus de UAV: els que són controlats des d'una ubicació remota, i els que volen de forma autònoma sobre la base de plans de vol preprogramats usant sistemes més complexos d'automatització dinàmica.
Actualment, els UAV militars realitzen tant missions de reconeixement com d'atac.
L'exemple més antic va ser desenvolupat després de la Primera Guerra Mundial, i es va utilitzar durant la segona.
dilluns, 3 de maig del 2010
PRESENTACIÓ
Bon dia, sóc la Clàudia i en aquest bloc us explicaré els tipus de vehicles aeris que hi han, des del típic avió fins al vehicle aeri més extrany que hi ha. També us explicaré qui són els seus creadors i com funciona el seu motor. Us informaré també dels primers vehicles aeris que hi havien i de com alguns han progressat fins a convertir-se en els de l'actualitat. Podreu veure també alguns imatges i alguns accidents que han passat al llarg de la història. Espero que us agradi!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)